logo
DSC09651

De Nude staat in bloei

Ons webinar van 31 maart was druk bezocht. In deze nieuwsbrief vindt u een kort verslag van het webinar en van de vervolgactiviteiten van de verschillende groepen. De groep die zich bezig houdt met kleinschalige recreatie heeft onder andere een inventarisatie van wandel en fietsroutes gemaakt en zoekt naar mogelijkheden om deze uit te breiden. De groep Biodiversiteit is bezig met de natuurstrook t'Pasje. Op waarneming.nl is te zien dat de lijst met geinventariseerde soorten al enorm uitgebreid is, ruim 500 verschillende soorten planten en dieren.
De komende tijd gaan we door met het uitwerken van ideeën. Mocht u zich bij een van de onderwerpen aan willen sluiten, dat kan natuurlijk! Mail naar info@denieuwenu.nl.
Half juni hopen we de voortgang op een gezellige buurtmarkt voor alle buurtbewoners te presenteren. We houden u op de hoogte!

Verslag Webinar 31 maart

Er is veel respons gekomen op onze oproep om ideeën aan te leveren. Op 31 maart hebben we een webinar gehouden waarin alle initiatieven zijn besproken. Met meer dan 50 deelnemers is constructief en enthousiast in groepen gediscussieerd. Veel initiatieven zijn opgepakt en worden de komende weken uitgewerkt in kleine groepen. Het verslag van het webinar is hier te zien en te downloaden.

verslag webinar 31 maart pagina 1

Kleinschalige recreatie in de Nude

Alle fietsroutes en wandelroutes zijn geïnventariseerd. Er mist een onverhard oost-west gericht wandelpad, in oost-west richting kan met alleen langs de autowegen lopen. Gezocht wordt naar mogelijkheden om dit te realiseren. Daarnaast kunnen een aantal noord- zuid paden tussen de Wageningse Afweg en de Grebbedijk een goede bijdrage leveren aan het looproutenetwerk. We denken aan routes met verschillende thema's: bijvoorbeeld het thema WATER (de historie en het belang van water in het gebied) of het thema De GRENS (verhalen over de Rechtbank, oude strijd tussen het Bisdom van Utrecht en de Hertog van Gelre). Langs de routes zoeken we naar nieuwe knooppunten of attracties, zoals een buurt(speel)tuin in buurtschap de Oude Nude, een Oerspeelplek bij Kortenoord een bijenoase in 't Pasje of verkooppunten van fruit of jam.

rvb-2104172940

Nieuwe ideeën

Vrijheidstulpen

In de oorlogsgeschiedenis vormde zowel aan het begin als aan het einde van WOII de provinciale weg tussen Wageningen en Rhenen in de Gelderse Vallei een cruciale rol. Diverse Nederlandse soldaten zijn hier op 10 en 11 mei 1940 helaas gesneuveld. Aan het eind van de oorlog was het een belangrijke voedseltransportroute naar het nog te bevrijden westen (foto; bron: …

Meer lezen
Vrijheidstulpen_3047

Tiny houses in de Nude

Tiny house Wageningen ziet de Nude als een mooie plek om agrarische grond te transformeren naar nieuwe natuur in combinatie met Tiny houses. Door hun kleine ruimtelijke en ecologische voetafdruk nemen tiny houses weinig ruimte in en gaan mooi op in het landschap. Daarnaast kunnen de tiny house bewoners een actieve rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe natuur. Denk …

Meer lezen
Tiny houses in de Nude

Nieuws

Koningsdag in de Oude Nude

Het was 27 april een gezellige dag in de Oude Nude. Voor de 2de keer op rij werd er coronaproof Koningsdag gevierd. Naast het levend Koningsbord, werd er ook levensgroot Plantpest Invasion-spel gespeeld en kon iedere inwoner zijn nog bruikbare spullen ruilen op het ruilkleed.

Meer lezen
Koningsdag in de Oude Nude

Streekwaar

Wij zijn duurzame boeren en andere voedselproducenten in de Gelderse Vallei. Gezamenlijk garanderen wij eten en drinken geproduceerd in samenwerking met de natuur en goed voor mens en dier. Samen brengen we duurzaam en gezond eten dichtbij voor iedereen. Je kunt ons bezoeken op onze locaties, op de zaterdagmarkt in Wageningen of tijdens onze evenementen. Binnenkort kun je hier online …

Meer lezen
Streekwaar
MailPoet