Denk mee over de toekomst van de Nude!

Voor wie?

De Nieuwe Nu is voor alle bewoners van de Nude ( de "Nuusen"), voor boeren, burgers en buitenlui. De Nude is een mooi gebied met een rijke geschiedenis en veel potentie. Gezamenlijk willen we een gesprek voeren over de toekomst van ons gebied.

Waarom?

In juli 2020 heeft de gemeenteraad de Visie Buitengebied vastgesteld. Daarin wordt de Nude een transitiezone genoemd. Wat betekent dat voor ons en het landschap? Wat gaat er veranderen? Daar kunnen we als bewoners en agrariërs invloed op hebben.

Ons doel

Dat we met elkaar over een paar jaar kunnen zeggen dat het wonen, leven en werken in de Nude is verbeterd met ruimte voor toekomstbestendig boeren. En dat we samen onze omgeving kunnen vormgeven zodat de Nude in de toekomst nog mooier wordt!

Vooraankondiging

Buurtmarkt 11 september

Op zaterdag 11 september organiseert projectgroep de Nieuwe NU samen met bewoners van de Oude Nude een buurtmarkt op het terrein van het Thomashuis aan de Lawickse Allee 222. De markt begint om 12.00 en eindigt om 17.00. Wat gaan we doen? Verschillende bewoners, gebruikers en organisaties die actief zijn in het Nude gebied presenteren hun ideeën en initatieven in diverse kraampjes. Iedereen kan rondkijken, vragen stellen en zich aanmelden om mee te doen met het maken van plannen of helpen met de uitvoering! Daarnaast hebben we een aantal sprekers uitgenodigd die iets vertellen over de toekomst van het landschap en zal de projectgroep de Nieuwe Nu een landschappelijk raamwerk presenteren waarbinnen toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, recreatie, biodiversiteit en lokale voedsel productie mogelijk zijn in het Nude gebied. De middag wordt omlijst met muziek en er zijn hapjes en drankjes. Een definitief programma volgt nog, maar zet 11 september alvast in je agenda!

Verslag Webinar 31 maart

Er is veel respons gekomen op onze oproep om ideeën aan te leveren. Op 31 maart hebben we een webinar gehouden waarin alle initiatieven zijn besproken. Met meer dan 50 deelnemers is constructief en enthousiast in groepen gediscussieerd. Veel initiatieven zijn opgepakt en worden de komende weken uitgewerkt in kleine groepen. Het van verslag van het webinar is hier te zien/downloaden.

Tijdlijn

Start

De Nieuwe Nu maakt zich bekend en gaat gesprekken aan met buurtbewoners.

(december 2020)

Nadenken en uitwisselen

Op de website kan iedereen ideeën en meningen kwijt over de Nude. Doel is om zoveel mogelijk te verzamelen. Op de website is alles te zien.

(december 2020 - februari 2021)

Ideeën uitwerken

In kleine groepen worden ideeën uitgewerkt. Wat is wenselijk en wat zijn de kansen om het te realiseren?

(februari 2021 - mei 2021)

Markt en buurtfeest

In het voorjaar wordt een markt georganiseerd waarop alle ideeën worden uitgewisseld.

(juni 2021)

Plannen maken en uitvoeren

Ideeën worden steeds concreter uitgewerkt tot plannen. We gaan op zoek naar coalities en financiën.

(mei 2021 – december 2021)

Vervolg Nieuwe Nu

Gezamenlijk bespreken we hoe we verder gaan met de Nieuwe Nu.

(december 2021)

Doe mee

Dien je plan in

We nodigen u uit om het formulier in te vullen. Dan zorgen wij dat uw bijdrage op de website komt.

ik doe mee!

Nieuws

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws.