Over de nieuwe nu

Buurtmarkt de Nieuwe Nu september 2021

Voor wie?

De Nieuwe Nu is een platform voor alle "Nuusen", voor bewoners, grondeigenaren en (agrarische) bedrijven in de Nude. Gezamenlijk willen we een gesprek voeren over de toekomst van het gebied. We hebben veel kleine en grote, vernieuwende, slimme ideeën verzameld om het wonen en werken in de Nude nog beter te maken en het landschap duurzaam mooi te laten zijn. Deze ideeën zijn gebundeld in het landschappelijk raamwerk dat voor de Nude gemaakt is. In 2022 werken we aan het uitwerken van projecten. Zo willen we de krachten bundelen en kunnen we met elkaar bouwen aan de toekomst.

Waarom?

De Nude gaat ons aan het hart. De afgelopen decennia is het landschap sterk veranderd. Zo zijn veel oude boomgaarden verdwenen en wordt het bedrijvenpark Nude 2 gebouwd.

In juli 2020 heeft de gemeenteraad de Visie Buitengebied vastgesteld. In die visie wordt de Nude een transitiezone genoemd. Transitie betekent verandering. Wat gaat er veranderen? Wat betekent dit voor de landbouw? Komen er zonnevelden en windmolens? Hoe gaat het eruit zien? Daar kunnen we nu invloed op uitoefenen.

Ons doel? Dat we met elkaar over een paar jaar kunnen zeggen dat het wonen, leven en werken in de Nude is verbeterd met ruimte voor toekomstbestendig boeren. En dat we samen onze omgeving kunnen vormgeven zodat de Nude in de toekomst nog mooier wordt!