Expeditie Achtertuin in de Oude Nu

Bewoners van Oude Nu gaan samen met specialisten van stichting Taxon Foundation op zoek naar verborgen natuur. Waar? Gewoon in hun achtertuin.

Van 8 t/m 11 oktober strijkt een mobiel lab neer in de wijk. Een team van experts trekt samen met de deelnemers met netten, vallen en potjes rond de huizen om insecten en andere beestjes en onkruid te verzamelen. Ze laten daarbij zien hoe je de dieren en planten onderzoekt en leiden zo de bewoners op tot echte burgerwetenschappers.

Geïnteresseerden kunnen meekijken of meedoen met het onderzoek in de tuinen. In de avonden worden excursies en lezingen georganiseerd. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@denieuwenu.nl.

  • Vrijdag 8 oktober van 19.00 tot 22.00 gaan we nachtvlinderen in de tuin van een van de deelnemers.
  • Zaterdag 9 oktober is er om 20.00 uur een lezing over het nut van onkruid.
  • Zondag 10 oktober worden de eerste resultaten besproken en wordt een prepareersessie van insecten getoond van 20.00 tot 21.00 uur.

Groen maakt gelukkig en verbindt mensen. We denken bij stadsnatuur vaak alleen aan parken, maar er leeft misschien wel meer in al die miniatuurnatuurgebiedjes die we tuinen noemen. Dit is wat Taxon Foundation samen met de deelnemers gaat onderzoeken.

Wie weet welke zeldzame of zelfs onbekende soorten gevonden kunnen worden in Wageningen. De resultaten worden later bekend gemaakt!

Meer informatie: https://taxonfoundation.com/project/expeditie-achtertuin/https://www.instagram.com/taxon_foundation/;