Toetie Froetie Ecoboulevard ‘eten om de hoek’

Op dinsdag 27 juni organiseren studenten Landschapsarchitectuur en planning van Wageningen-UR een avond over hun kijk op de Toetie Froetie Ecoboulevard, een wandel- pluk route voor mens, plant en dier, die stad en land met elkaar verbindt in Wageningen -west. De avond vindt plaats in Wijkhuis – De Nude van 19.30 tot 22.00 uur.

Bewoners van Wageningen-West hebben behoefte aan meer wandelroutes om een ommetje te maken, daarom heeft De Nieuwe Nu heeft aan studenten van Wageningen-UR gevraagd om het idee van de Toetie Froetie Ecoboulevard uit te werken tot een ‘verleidelijke’ route. Vanaf april dit jaar zijn zij daarmee aan de slag gegaan. Wordt de Ecoboulevard een ruimte waar bewoners en bezoekers van Wageningen naar toe kunnen voor verkoeling of verbindt de route bewoners van Kortenoord, Buitenoord en de Nude juist meer met voedsel in de natuur?

Kan er met behulp van de natuur een heel nieuw watersysteem worden ontworpen en hoe kunnen ontmoetingsplekken langs de route er uitzien én zorgen dat meer mensen met elkaar in contact komen? Hoe kunnen historische landschapselementen onderdeel worden van het route-ontwerp?

Bent u nieuwsgierig geworden hoe de route eruit zou kunnen komen te zien? Kom dan naar de presentatie waar u met de studenten in gesprek kunt gaan over hun plannen.

De concept-route gaat door een aantal deelgebieden waaronder de wijk De Nude, Kortenoord, het industrieterrein Nudepark en het natuurgebied het Pasje.

Uw reactie wordt meegenomen in de uiteindelijke plannen die op 5 en 6 juli zullen worden gepresenteerd. De gemeente Wageningen heeft een startbudget beschikbaar gesteld om de eerste ‘stapstenen’ van de route in te richten! Dus wilt u ‘boodschappen’ doen om de hoek sla dan nu uw slag! Tot ziens op 27 juni